Ana içeriğe atla

Google AdSense Yeni Politikası: AdSense, Pop-Up ve Pop-Under Reklamları Biçimi Yasası.

Hiç bir web sayfasına gittiniz ve rızanız olmadan açtığınız yeni sekmelerden rahatsız oldunuz mu? Ya da her biri tarayıcınızın arkasına saklanan pek çok reklam penceresini görerek şok oldu? Bu rahatsız edici sekmeler Pop-up ve Pop-under reklamlar olarak bilinir. Bunlar, yaramazlık yöntemleriyle gelir elde etmek ve web üzerinde virüs dağıtmak için kullanılan pencerelerdir.

Google adsense yasakları açılır ve pop pop-up'ları altında açılır. Popup'lar ve Pop-under, bu reklam biçimlerini uygulayan herhangi bir sitenin kullanıcı deneyimini ortadan kaldırır. Google, yakın zamanda bu sitelere ilişkin bir bildirim aldı ve bu belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve kullanıcılara her web sayfasında bir önceliğe sahip olmak için AdSense programlarında bazı yeni kurallar ekledi. Google’ın yeni AdSense Politikası’yla ilgili duyurduğu konular aşağıda açıklanmıştır.

Google AdSense, Pop-up'ları ve Pop-under Reklamları Biçimini yasaklıyor
Google 11 Temmuz 2017'de, AdSense ürünlerinin politikalarında bazı değişiklikler olduğunu duyurdu. Yeni politikaya göre, Google AdSense pop-up ve pop-under reklamları yasaklıyor. Google, kullanıcılara, yayıncılara ve reklamverenlere eşit derecede değer verir ve Google'ın önemsediği en önemli şey kullanıcı deneyimidir. Pop-up'lar ve Pop-under reklamları çok sinir bozucu ve kullanıcı etkileşiminin gerçek amacını değiştirir. Temel olarak, Pop-up'lar tarayıcı pencerenizin önünde görünen ve Pop-under reklamları mevcut tarayıcı pencerenizin altında görünen reklamlardır ve tarayıcınızı en aza indirdikten sonra bunları görürsünüz. Bu tür reklam biçimleri çoğunlukla virüs dağıtmak, kullanıcı deneyimini kötü yönde etkilemek ve kullanıcı bilgisi olmaksızın gelir elde etmek için kullanılır.

googl adsense yasakları açılır ve reklamların altında açılır
Google, kullanıcı deneyimi daha iyi hale getirmek ve yayıncıların, reklamverenlerin ve kullanıcıların yararlandığından emin olmak için AdSense program politikalarında bazı değişiklikler yaptı. Reklam ekosistemini sağlıklı hale getirmek için, Google'ın Pop-up'lar ve Pop-under Reklamlar için uyguladığı yeni politikalardır.

Google, Pop-up'lar ve Pop-under için bu yeni AdSense politikalarından bahsetti:
Artık Google reklamlarının Pop-up veya Pop-under olarak yüklenen sayfalara yerleştirilmesine izin vermiyoruz.
Google reklamlarının Pop-under'da gösterilip gösterilmediğine bakılmaksızın, Google reklamlarının Pop-under özelliğini içeren veya tetikleyen herhangi bir siteye izin vermeyiz.
Yayıncıların, Google reklamlarını, kasıtlı bir kullanıcı etkileşimi tarafından başlatılmayan herhangi bir pencereye yerleştirmelerine izin verilmez (ör., Tıklama).
Google reklamları, geri ve ileri tarayıcı düğmeleri ve düzenlenebilir bir URL alanı da dahil olmak üzere gezinme denetimlerine sahip olmayan herhangi bir web tarayıcı penceresine yerleştirilemez.
Yayıncıların, Google reklamlarını üçten fazla pop-up'a sahip sitelere yerleştirmelerine izin verilmez.
Bir sitede pop-up'lar görüntülenirse, site gezinmesine müdahale edemez, kullanıcı tercihlerini değiştiremez, indirmeyi başlatamaz veya virüsleri dağıtamaz.
Yayıncıların, Google reklamlarını pop-under içeren veya tetikleyen sitelere yerleştirmelerine izin verilmez.
Ayrıca, AdSense kullanan siteler, pop-up'ları tetikleyen, tarayıcı ayarlarını değiştiren, kullanıcıları istenmeyen sitelere yönlendiren veya normal site navigasyonuna müdahale eden herhangi bir yazılım tarafından yüklenemez. Hiçbir reklam ağının veya bağlı kuruluşunun, AdSense kodunuzu içeren sayfalara trafiği yönlendirmek için bu tür yöntemleri kullanmadığından emin olmak sizin sorumluluğunuzdadır.
Bunlar, Google’ın AdSense programlarında tanıttığı yeni politikalardır. Genel olarak bu rahatsız edici Pop-up'ları ve Pop-under reklamlarını kaldırmak iyi bir karardır.

Arama Motoru Yuvarlak Tablosundan Daha Fazla Bilgi.

Bu makalenin size yardımcı olması konusunda daha fazla makale okumaya istekliyseniz, lütfen aşağıdaki bağlantıyı takip edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEO Uzmanı

Web sayfalarının arama motorlarında üst konumlarda yer alabilmesi ve ilk sırada yer alabilmesi adına yapılan çalışmaların tümüne  SEO denir. Bu süreçte deneyimlerini ortaya koyarak çalışmaları gerçekleştiren kişiye ise;  SEO uzmanı  diye hitap edilir. Böylesi titiz bir çalışmanın gerçekleştirildiği süreçte SEO uzmanı, rakip firmaların internet sitesindeki her bir hareketi analiz ederek rapor eder ve sitenizin bu doğrultuda eksiklerini tespit ederek gerekli optimizasyon çalışmalarını yapar. Bir SEO uzmanı arama motorlarının işleyiş mantığını çok iyi çözmüş ve kavramış olmalıdır. Her ne kadar teknik bilgi ve uygulamaya yönelik çalışmalar da etkili olsa da, güncellemelerin sürekli değişmesi nedeni ile arama motorlarının algoritmaları neye göre değiştirdiğini bilmesi SEO çalışmalarının daha kalıcı olmasında daha etkilidir. SEO UZMANININ GÖREVİ Anahtar kelime analizi Rakip analizi Sektör analizi Pazar analizi İçerik yönetimi Web site analizi Link oluşturma SEO UZMANI OLMAK